Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt een rondvaart?

  Toeristenvaarten duren 60 minuten. Privé groepsrondvaarten zijn ingedeeld in blokken van 1 en 2 uur. De benzinebootjes kunnen een volledige dag gehuurd worden en de elektrische bootjes maximaal 2 uur.

 • Wordt er ook uitleg gegeven tijdens de vaart?

  Uiteraard! Tijdens onze rondvaarten krijgt u uitleg over de Zwolse bezienswaardigheden van onze schipper.

 • Is de boot toegankelijk voor minder validen/ouderen?

  Onze boten zijn ook voor mensen die minder goed ter been zijn toegankelijk. Onze schippers helpen u aan boord en eventueel kan uw rollator of rolstoel desgewenst op de opstapboot geparkeerd worden. Al onze boten zijn toegankelijk d.m.v. enkele traptreden. Wij hebben geen rolstoel lift, maar wij doen ons best om iedereen veilig aan boord te helpen. Twijfelt u aan de toegankelijkheid van onze locatie? Neem dan even contact met ons op.

 • Is er een WC aan boord?

  Op onze rondvaartboten zijn geen toiletten aanwezig i.v.m. de lage bruggen, maar bij privé rondvaarten kan op verzoek altijd ergens tussendoor gestopt worden om gebruik te maken van een toilet!

 • Kan een touringcar in de buurt stoppen?

  Jazeker, touringcars kunnen op de Kamperpoorterbrug direct naast onze boten stoppen om mensen in- en/of uit te laten stappen. Langer parkeren op de brug is niet toegestaan.

 • Waar kan ik parkeren?

  Opstaplocatie:

  Harm Smeengekade 15
  8011 AK Zwolle

  Rondvaart Zwolle is zowel per trein als met auto uitstekend bereikbaar. Parkeren kan direct aan de andere kant van de brug in parkeergarage Maagjesbolwerk of bij parkeerplaats Emmawijk.

 • Waar gaat de rondvaart langs?

  In een uur varen we door het centrum van Zwolle. Indien u langer vaart varen we ook buiten het centrum. Voor een beschrijving van alle bezienswaardigheden langs de route leest u op de pagina ‘info’ -> ‘Vaarroutes’

 • Kan ik ook ergens anders opstappen/afstappen?

  De rondvaartboot maakt een rondje en komt dus weer aan waar u ook bent opgestapt. Groepen met een privé rondvaart kunnen op afspraak in principe overal op-en afstappen.

 • Wat voor catering mogelijkheden zijn er?

  Op de reguliere rondvaart loopt een medewerker van Rondvaart Zwolle rond met verschillen hapjes en drankjes. Voor privé groepsvaarten bieden wij verschillende arrangementen. Alle mogelijkheden vindt u op de pagina ‘Prijzen’.

 • Is de boot overdekt?

  Onze beide boten voor reguliere rondvaarten en voor privé groepsvaarten zijn overdekt bij slecht weer. De kleine verhuurbootjes zijn niet overdekt.

 • Is de boot verwarmd?

  Nee, onze boten zijn niet verwarmd. Zorg er bij koud weer dus voor dat je warm bent aangekleed.

 • Ik heb gereserveerd voor een Rondvaart ticket, maar kan niet komen. Wat nu?

  Heeft u kaartjes gereserveerd voor de reguliere rondvaart? Dan kunt u uw reservering eenmalig, kosteloos omboeken. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

 • Hoeveel mensen mogen er aan boord?

  Op onze 30 persoons boot de “Zwerver 2.0” mogen officieel maximaal 50 personen aan boord.

  Op onze 90 persoons boot “Achter de Geraniums” mogen officieel maximaal 103 personen aan boord.

  Wij bieden deze boten niet standaard aan als 50 en 103 persoons boot omdat het erg proppen is. Maar het is veilig en de keuze is aan u.

 • Is er altijd plaats tijdens de reguliere rondvaart?

  Wij proberen uiteraard iedereen mee te nemen die bij ons aan boord wil voor de rondvaart. U kunt dus op de bonnefooi komen, maar als u zeker wilt zijn van een plaatsje of met meerdere mensen komt is het aan te raden om te reserveren want dan is uw plek gegarandeerd!

 • Mijn vraag is niet beantwoord, wat nu?

  Neem in dat geval contact met ons op via het contactformulier in het menu onder ‘info’ bij de knop ‘contact’