Meest gestelde vragen (FAQ)


Staat uw vraag hier niet tussen?

Neem direct contact met ons op


Toeristenvaarten duren 60 minuten en brengen u weer terug naar de plek waar u opgestapt bent. Prive groepsrondvaarten kunt u geheel naar wens inrichten maar duren vaak tussen de 60 minuten en 2,5 uur.

Uiteraard! Op onze rondvaarten is er altijd een kundige gids aan boord die u alles kan vertellen over Zwolle. Terwijl u door de grachten vaart krijgt u uitleg over alles wat u ziet. Prive groepen kunnen ook kiezen voor muziek aan boord.

Iedereen is welkom bij Rondvaart Zwolle! Onze boten zijn ook voor mensen die minder goed ter been zijn toegankelijk. Onze schippers helpen u aan boord en uw rollator of rolstoel kan desgewenst op de opstapboot geparkeerd worden. Al onze boten zijn toegankelijk d.m.v. enkele traptreden. Wij hebben geen rolstoel lift, maar wij doen ons best om iedereen veilig aan boord te helpen. Indien u twijfelt over de toegankelijkheid dan adviseren wij u om even te komen kijken voordat u reserveert.

Bij de opstaplocatie ligt een vaste boot, deze kunt u oplopen via de steiger (of rijden met uw rolstoel). Vervolgens komt u met 3 eenvoudige treden aan boord, desgewenst met hulp van onze schippers!

Er zijn meerdere wc's op onze opstapboot. Van onze rondvaartboten heeft een deel een toilet aan boord en een deel niet. Er kan bij hoge nood altijd ergens tussendoor gestopt worden om gebruik te maken van een toilet!

Jazeker, touringcars kunnen op de Kamperpoorterbrug direct naast onze boten stoppen om mensen in- en/of uit te laten stappen. Langer parkeren op de brug is niet toegestaan.

Zie voor informatie over parkeren onze pagina Opstaplocatie & Parkeren!

In een uur varen we door het centrum van Zwolle. Indien u langer vaart varen we ook buiten het centrum. Voor een beschrijving van alle bezienswaardigheden langs de route leest u meer onderaan deze pagina!

De rondvaartboot maakt een rondje en komt dus weer aan waar u ook bent opgestapt. Groepen met een prive rondvaart kunnen op afspraak in principe overal op en afstappen.

Tijdens de gebaksvaart komt er onderweg gesorteerd gebak van de beste banketbakker van Zwolle, Lindeboom, aan boord. De banketbakker laat het zakken met een mandje vanaf de brug waar u onderdoor vaart! Ook heeft u de keuze uit koffie of thee aan boord.

De lunch is afhankelijk van het weer, maar kan bijvoorbeeld bestaan uit een verse salade, een croissantje, broodje kaas en suikerbrood met roomboter. Tevens kunt u aan boord twee drankjes nuttigen waarbij u de keuze heeft uit diverse frisdranken, bier, wijn of koffie of thee.

We varen het liefst met een open boot want zo ziet u het meest van de prachtige stad Zwolle! Maar bij regen wordt de boot overdekt.

Jammer dat u niet kunt komen op de door u gereserveerde tijd. U kunt uw reservering eenmalig, kosteloos omboeken. Hoe dit kan leest u in uw bevestigingsmail.

Wij hebben verschillende boten en kunnen daarmee kiezen wat het beste past bij de groep mensen die mee gaat. Wij hebben boten van 50 tot 103 personen! Maar wij varen uiteraard ook als u maar met een klein groepje bent, dan heeft u gewoon meer ruimte aan boord!

Wij proberen uiteraard iedereen mee te nemen die bij ons aan boord wil voor de rondvaart. U kunt dus op de bonnevooi komen maar als u zeker wilt zijn van een plaatsje of met meerdere mensen komt is het aan te raden om te reserveren want dan is uw plek gegarandeerd!

Wat gezellig dat u met ons wilt komen varen! Voor de touristen rondvaart kunt u gemakkelijk reserveren via onze site. Voor prive rondvaarten kunt u het contactformulier invullen, wij nemen dan nog dezelfde dag contact met u op!

© Copyright 2018 Rondvaart Zwolle - All rights reserved.   |   Powered by TecTronics   |   Algemene voorwaarden   |   Vacatures   |   Privacy   |   Links